Team building je skupni izraz za različne vrste dejavnosti, ki se uporabljajo za krepitev družbenih odnosov in opredelitev vlog znotraj skupin, ki pogosto vključujejo skupne naloge.

Danes se team buildinga lahko loti vsak, ki ima prostor za to. A za kvalitetno izveden dogodek so potrebne predvsem izkušnje in znanje.
Zato prepustite izvedbo team buildinga strokovnjakom, ki se na tem področju nenehno izobražujejo in imajo dolgoletne izkušnje.

   

Timsko delo med zaposlenimi na različnih delovnih mestih je ključnega pomena. Pomanjkanje komunikacije med oddelki pogosto povzroči motnje delovnih procesov, ki lahko povzročijo nepotreben pritisk na zaposlene.

Brez specializirane pomoči za izboljšanje štirih stebrov učinkovite ekipe, tj. Komunikacije, pozitivne naravnanosti, usmerjenosti k doseganju cilja in zaupanja, so delodajalci pogosto izpostavljeni ogromnim finančnim tveganjem, ko se ukvarjajo z neproduktivnimi delavci ali celo z delovnimi spori.

Veliko ljudi običajno sodeluje pri reševanju zapletenih nalog. Kako pomemben je učinkovit pretok informacij pri dodelitvi ali prejemu delovnih nalog, pogosto vemo iz bolečih izkušenj.

Pipeline je vznemirljiv učni projekt, poln akcije za udeležence. Prav tako je odlična metafora za razpravo o procesih in pretoku informacij znotraj organizacije.

Team Buildingi ekipe PICJD

našimi delavnicami izberete metodo in jo uporabite za preoblikovanje dela, ki ga opravljate s svojo ekipo, v pravo izkušnjo, ki poudarja prenos znanja v realni svet. Videti, slišati, čutiti! Prenesite svoja čustva v realnost z znanjem pridobljenim preko naših delavnic.

Pri delu v skupinah oz. timih je posameznik lahko uspešen le, če se zaveda svojih zmogljivosti. Tako fizičnih, umskih kot tudi psihičnih. Bolj, kot je delo zahtevno, bolj je čustvena inteligentnost odločilna in pomembna. Sploh, če delovno mesto vključuje še delo z ljudmi. Čustveno odzivanje v odnosu do sodelavcev, strank oz. vseh tistih, s katerimi stopamo v medsebojne odnose, odločilno vpliva na učinkovitost in rezultate.

V PICJD organiziramo strokovne in zabavne team buildinge, ki delodajalcem pomagajo pri reševanju skupnih izzivov, povezanih z zaposlenimi, in s tem ustvarjanju produktivnega delovnega okolja. Lahko vam organiziramo tudi izlet ali pa kakšen avanturističen team building.

Veliko podjetij ima vsaj manjše težave s svojimi zaposlenimi ali skupino zaposlenih. PICJD ekipa vam lahko pomaga zmanjšati in celo odpraviti te dejavnike z izvedbo učinkovite in organizirane team building delavnice za vse zaposlene. Na naših delavnicah bo vzpostavljeno zaupanje, obenem pa se bo povečalo zavedanje zaposlenih, da so vrednote podjetja in delo za doseganje skupnih ciljev prednostna naloga podjetja. Iskreno verjamemo, da z vzpostavljanjem dobrih komunikacijskih spretnosti in pozitivne naravnanosti ustvarimo produktivno delovno okolje.

Delovni fokus in zaupanje med zaposlenimi se bo z našim Team buildingom ali izobraževanjem vsekakor povečal. Zaposleni bodo imeli večjo željo za doseganje željenih ciljev okroženi s pozitivnimi in zaupanja vrednimi sodelavci.

Zakaj Team Building? Cilji / koristi

 • Identificira probleme, ki preprečujejo doseganje ciljev,
 • ustvari podlago, ki nudi ugodno ozračje za sodelovanje in skupno reševanje problemov,
 • motivira ekipe in člane ekipe, da lažje dosežejo skupne cilje, ter razvijajo ustvarjalnost in produktivnost,
 • izboljša komunikacijske spretnosti,
 • okrepi dobre odnose med člani ekipe,
 • Nas nauči samodiscipline, trdega dela in vztrajnosti za dosego skupnega cilja podjetja.

Dejavniki, ki signalizirajo potrebo po teambuildingu:

 • zmanjšana produktivnost,
 • konflikti med člani ekipe,
 • neučinkoviti sestanki, nizka udeležba in ne izpolnitev sklepov sestankov,
 • negativne reakcije na vodje,
 • pomanjkanje samoiniciativnosti, domišljije, inovativnosti, rutinskih ukrepov za reševanje zapletenih problemov,
 • pritožbe strank o kakovostnih storitvah,
 • navodila s strani nadrejenih so nepravilno razumljena ali se ne izvajajo pravilno.

Stebri učinkovitega timskega dela

Naš Team Building je zasnovan tako, da se dotakne vseh štirih stebrov učinkovitosti ekipe; komunikacije, pozitivne naravnanosti, fokusa za doseganje cilja in zaupanja. Z znanjem pridobljenem na naših team buildingih se bodo udeleženci osredotočili na te dejavnike tudi v vsakodnevnem delovnem okolju.

Poiskusite odigrati Collaboration puzzle, ki je naloga za reševanje problemov »par excellence« in prinaša najpomembnejša vprašanja vsakodnevnega dela, kot so: “Kako se organiziramo? Kako se delijo informacije? Kako izgleda naša strategija? Kako se ukvarjamo z napakami? Kako ohranjamo fokus? ”

Ali pa igro Labirint, ki temelji na dajanju in prejemanju informacij, obenem pa nas bo tudi naučila, da so napake sprejemljive, ni pa sprejemljivo, da jih ponavljamo. Vse to vam lahko organiziramo v kombinaciji z raziskovanjem Trsta  ali z obiskom Vrbskega jezera.

 

Naš team building bo udeležencem omogočil:

 • razumeti, zakaj je komunikacija bistven element na delovnem mestu,
 • razumeti pomen in namen motiviranosti ter pozitivne naravnanosti in njenega vpliva na delovnem mestu,
 • naučiti se, kako ostati osredotočen na tisto, kar je pomembno.
 • zaupati drug drugemu.

Učne metode in team building programi PICJD so orientirani v krepitev ekipnega duha, v sproščenem vzdušju z najnovejšimi metodami in pristopi za dvig motivacije in kreativnosti. Verjamemo v osebni pristop, zato vsako aktivnost skrbno načrtujemo z vami, ter prilagodimo program vašim željam.

Če želite več informacij o team buildingih nas kontaktirajte na info@picjd.si ali na gsm 040/424 058