Vrbsko jezero – avstrijski Monte Carlo in avstrijski renesančni dragulj Celovec

Vrbsko jezero

Ali ste vedeli, da je na Koroškem kar 1270 ledeniških jezer? Gorski vrhovi, mondena Vrba oz. Velden, po katerem je dobilo Vrbsko jezero ime, razkošen grad, elegantni dvorni in vile ter mondeni hoteli s petimi zvezdicami, so le streljaj iz prestolnice in zares vredni ogleda. Ko ste tam, se je težko upreti sredozemskemu, sproščenemu občutku, ki veje po celotnem kraju. Pogled na romantične vile, zgrajene na prelomu 19. in 20. stoletja, ter bistra, turkizna voda jezera pa nam daje občutek, kot da smo nekje na morju. V poletnem času je jezero prava kopališka atrakcija z urejenimi plažami, spomladi in jeseni pa mrgoli suparjev, windsurfarjev in drugih ljubiteljev vodnih športov.

Naš dan bomo začeli vtipični avstrijski pekarni, kjer si boste privoščili zajtrk, lahko pa tudi kakšno rezino torte, piškote ali praline. Nato bomo na idilični lokaciji izvedli teambuilding poslovne simulacije ali Top avanturo v mestecu Portschach (Poreče).

Kosilo vam organiziramo po želji – lahko gremo v tipično preprosto avstrijsko gostilno ali v moderno petično restavracijo s pethodnimi menuji.

Po kosilu bomo imeli čas, da si ogledamo še Pyramidenkogel, najvišji leseni razgledni stolp na svetu s pogledom na Slovenijo. Nahaja se na kar 851 metrih nadmorske višine, in v nebo se dviga 100 metrov. Do vrha vodi 441 stopnic in seveda tudi panoramsko dvigalo. Še enkrat se boste lahko naužili neverjetnega pogleda na Vrbsko jezero.

Celovec in Portschach

Celovec – Klagenfurt, glavno mesto avstrijske zvezne dežele Koroške je bil prvič naseljen že v 12. stoletju in s kombinacijo okoliških gora ter Vrbskim jezerom predstavlja krasno destinacijo. Najboljše je pa to, da je iz Slovenije oddaljen le dobro uro. Celovec je prikupno mesto, po njegovem središču pa se lahko sprehodimo peš in ni potrebna uporaba nobenega javnega prevoznega sredstva, za obisk pa je primeren vsak letni čas.

Naš program bomo začeli z avstrijskim zajtrkom – kolači, palačinkami in kavo ter se okrepčani odpravili na super program Top avantura, skozi katerega boste v skupinah spoznavali zgodbo tega renesančnega mesta. Po raziskovanju mesta bomo odšli na narezek in pivo, nato pa na najvišji leseni razgledni stolp na svetu Pyramidenkogel.

Po krasnih razgledih s stolpa, se bomo odpravili v Poreče ob Vrbskem jezeru (nemško Pörtschach am Wörthersee). Poreče so zgodovinsko dvojezična občina, ležijo ob severni obali Vrbskega jezera in so bile vsaj do konca prve svetovne vojne del strnjenega slovensko govorečega področja Južne Koroške. Danes so znane predvsem kot priljubljeno središče poletnega turizma. V Porečah boste imeli nekaj prostega časa, da se s sodelavci odpravite na promenado, potem pa na prijetno večerjo, kjer bomo sklenili naš pester dan.

Dovolite nam, da vam organiziramo dan.

Pošljite povpraševanje

Prelistajte celotni katalog.

Prenesite katalog

Ste pripravljeni na nepozaben dan?

Z veseljem smo del vašega dne.

Ali pa nas kar pokličite na

040 424 058

z veseljem se srečamo z vami.

Nekaj naših referenc:

NLB d.d.

Domel d.d.

Sigr d.o.o.

Halcom d.o.o.

Knauf Insulation d.o.o.

A1 d.d.

Telekom d.d.

Perutnina Ptuj d.o.o.

Novartis INC

Sberbank banka d.d.

Sparkasse d.d.