Poslovno okolje se spreminja tako hitro, da so vsak dan potrebna nova znanja. Pri tem postaja pomembno tudi hitro učenje, ne le za vodilne, ampak za vse zaposlene.

»Učimo se v malih skupinah. Učimo se, kako se učiti v hitro se spreminjajočem se poslovnem okolju«, je dejal izvršni direktor nemške globalne maloprodajne skupine Metro Heiko Huttmacher. Kako bi to znanje aplicirali, obenem pa tudi povečali učinkovitost ekipe? Mi imamo kar nekaj rešitev, nekaj metod, ki so se pokazale za zelo uspešne, v že veliko podjetji. Poleg sodelovanja z nemškim podjetjem, ki se že 25 let ukvarja z raznimi komunikacijskimi igricami za dvig produktivnosti, morale in kulture v podjetju, imamo v svoji ekipi arhitekte, psihologe, ekonomiste in tudi turistične delavce. Vsi skupaj vedno najdemo nekaj novega in zanimivega za naše poslovne partnerje.

Ko gre za dejavnost team buildinga, je večina podjetji izrabila vse stare trike, od raznih »icebreaker-jov« do pobegov iz različnih sob,, in če smo pošteni, so zaposleni (in delodajalci) že utrujenih od njih. Čas je, da pripravimo nekaj novega, da bi skupino združili. Ampak, kaj je res ostalo? Ali obstajajo kakšne nove in zadeve z namenom za spodbujanje team buildinga, ki niso dolgočasne ali kliše?

Seveda obstajajo, vendar je potrebna ustvarjalnost, da team building usmerimo v vznemirljivo in prijetno izkušnjo in ne kot obveznost. Če ste pripravljeni na nekaj novega, imamo za vas nekaj zanimivih dejavnosti, ki bodo tesneje povezale vašo ekipo. Različne učne metode, raziskovanje rudnika, kuhanje zdrave prehrane, miselne igrice in tudi poučno raziskovanje zanimivih mestec v Sloveniji in izven nje.

Naloga šole v industrijski dobi je bila, da otroke in mladostnike relativno dobro pripravi na predvidljiv svet. Danes pa je predvsem pomembna veščina ustvarjalnost in reševanje problemov. Z našimi učnimi metodami boste izboljšali ravno to. Dokazano je, da so poleg mentorstva in »coachinga« najbolj učinkovite igre in simulacije, čeprav jih podjetja malo uporabljajo.

Dejavnosti za izgradnjo ekipe ne smejo biti dolgočasne ali predrage. Ni jim treba vključevati »escape room-ov« ali daljših vikendov na morju. Lahko so preproste in duhovite. Pravzaprav je redno izvajanje majhnih dejavnosti za gradnjo ekipe, veliko bolj smiselno, kot odhod na redko potovanje, ki utruja vaše zaposlene. Ustvarite, skupaj z nami v naslednjem letu 2018 team building z namenom v katerem bodo vaši ljudje uživali, in naj jim postane navada, da bodo uživali skupaj.