Zaposleni, ki se med seboj družijo, so srečnejši in bolj produktivni

Ali ste kdaj razmišljali, zakaj je pomembno, da so sodelavci, tudi prijatelji med seboj? Odgovor je zelo enostaven. Dandanes so delavci bolj vpeti v podjetja in dlje časa ostanejo pripadni delodajalcu, če imajo močne ekipne medsebojne odnose. Delo je postalo decentralizirano, veliko se ga opravi na daljavo in sodelovanje med zaposlenimi ne potrebuje več komunikacije iz oči v oči.

Raziskave kažejo, da v globalu 85% delavcev ni dovolj vpeto v samo delo, kar stane podjetja po vsem svetu okrog 7 trilijonov dolarjev izgubljene produktivnosti. Nasprotno pa tisti vodje, ki dajejo prednost druženju svojih delavcev vidijo močnejšo pripadnost ekip in večjo produktivnost in zdravje v svojem podjetju.

Milenijci so bili leta označeni kot generacija, ki skače z enega delovnega mesta na drugega, saj mlajši kot je človek, več služb bo želel zamenjati v iskanju samega sebe. Kljub temu pa so mnogi milenijci ostali v istem podjetju več kot desetletje, ne zaradi varnosti službe, temveč zaradi odnosov, ki so jih spletli s svojimi sodelavci.

Občutek pripadnosti

“V podjetju sem že 11 let in dobri odnosi med zaposlenimi so velik del tega, zaradi česar vztrajam tukaj – zaradi njih se čutim zelo pripadno podjetju.«

“Moji dobri prijatelji so glavni razlog, da sem tu že 12 let in zaradi njih nimam nobenega namena menjavati svoje službe.«

Milenijci vidijo svoje sodelavce kot svojo družino v službi in svojega vodjo kot starše v službi. Veliko težje je zapustiti »družino« kot znance, ki jih komaj kdaj vidiš, se z njimi ne razumeš in z njimi nisi čustveno povezan.

Vsak vodja lahko in bi se tudi moral osredotočiti na to, da v svoji delovni sredini poskrbi za zdravo klimo in dati poudarek druženju, saj to v veliki meri pomaga pri ustvarjanju zdrave, tesno povezane ekipe.

V neki raziskavi so delavce vprašali, kako bi vodje lahko pomagali pri pletenju tesnejših vezi in odnosov pri delu. Skoraj polovica vprašanih je odgovorila, da s team buildingi in družabnimi dogodki, tretjina pa da z »delovnimi počitnicami«. Samo 20% jih je bilo za več uporabe tehnologije. Pravo ravnovesje druženja in ostalih sodelovalnih tehnik lahko ohrani povezanost med ekipo in krepi njihovo pripadnost podjetju.

 

Kaj vam mi predlagamo? Prva team building aktivnost, ki je povsem “out of the box” in res dobro poveže sodelavce, je naša Top avantura, Dinamičen in atraktiven program, ki vas enostavno ne more pustiti na cedilu. Če bi poleg dobrega sodelovanja, radi vzpodbujali tudi kreativnost, z možnostjo uporabe sodobne tehnologije, ki nas danes vsepovsod obkroža, je tu Stop motion animacija. Ali bi radi, da vaše ekipe tekmujejo v spretnosti, moči  in znanju pri opravljanju starih kmečkih opravil? Potem so tu kmečke igre.  Ali pa bi se radi odklopili od spleta, mobilnih naprav? Offline kamp vam daje priložnost, da stopite v stik z naravo in sodelavci. Možnosti je veliko. Vse to in še več lahko kombinirate z raznimi našimi izleti, od obiska Bele krajine, Bizeljskega, Čedada, Istre in še nekaj ostalih neodkritih koncev Slovenije.

Pametna podjetja in njihovi vodje razumejo pomembnost team building dogodkov in podobnih aktivnosti. En primer sodelovanja je npr. opremljanje prostorov podjetja. V nekem podjetju smo predlagali, da sodelavce prosijo za sodelovanje pri dizajniranju novih tal njihove velike pisarne. Ekipe so svoje ideje delile na Pinterestu, na koncu pa so se skupaj odločili za končni izgled tal. Angažiranost pri sodelovanju je pripomogla k močnejšim vezem v ekipi, saj so skupaj delali za en cilj.

Poleg team buildinga so zelo učinkoviti, zabavni in priljubljeni tudi razni družabni dogodki. Še posebej so uspešni tematsko obarvani dogodki, kot so npr. športna druženja, zabave v maskah ipd. Veliko teh zadev vam lahko organiziramo v kombinaciji s Piknikom s stilom.

Okrog 70% ljudi na svetu že dela na daljavo vsaj enkrat na teden, zato podjetja širom sveta iščejo načine, kako jih čimbolj vključiti v ekipo. Multinacionalke zato pripravljajo srečanja na enem mestu, kar je na eni strani zelo drago, vendar rezultati kažejo, da se pripadnost delavcev na daljavo podjetju tako poveča.

Vodje, ki bodo poskrbeli za družabno noto pri svoji ekipi, bodo posamezne člane dlje zadržali pri sebi in ustvarili zdravo okolje za delo, kamor bodo zaposleni vsak dan prihajali z navdušenjem.

Danes torej ni pomembno zgolj delo, temveč je pomembno tudi s kom ga opravljamo, torej moramo nujno dati velik poudarek grajenju dobrih medsebojnih odnosov med zaposlenimi. Tu vam lahko mi, kot strokovnjaki pomagamo in vam poleg team buildingov, organiziramo tudi izobraževalne delavnice z odličnimi predavatelji. Pokličite nas na 040 424 058, ali pa pišite na info@picjd.si, pomagali vam bomo.