Razvija komunikacijo in sodelovanje

Številne vaje za team building so zasnovane posebej za boljše timsko delo in komunikacijo. V času team buildinga bodo ekipe oblikovane za poseben namen doseganja ciljev, ki jih lahko naredijo samo skupaj, kot ekipa. Kadar je ekipa zadolžena za skupno ekipno nalogo, kako najti pot, po kateri so hodili Smledniški gospodje, ali trenirati kot skupina profesionalnih nogometašev se naučijo, kako delati skupaj. Dejavnosti team buildinga lahko pomagajo zaposlenim odkriti prednosti svoji sodelavcev. To lahko prenesejo tudi na redne delovne aktivnosti. Dva sodelavca sta lahko v isti ekipi pri katerikoli poslovni simulaciji in se začneta zavedata, da dobro sodelujeta. V službenem okolju lahko nadgradita to timsko delo in lažje sodelujeta pri različnih projektih, ki jih dobita v podjetju.

Zaposleni, ki sodelujejo v team buildingu, bodo bolj verjetno zaprosili sodelavca za drugo mnenje na delovnem mestu. Ekipe, ki dobro komunicirajo in sodelujejo, so učinkovitejše. Najdejo ustvarjalne rešitve za težave, delujejo na moči drugih in spodbujajo inovacije.

Team building gradi zaupanje

Zaupanje je temelj vseh dobrih podjetij. Videti vašega vodjo, kako se z vami slika na Top avanturi, se zabava ob kmečkih igrah ali skupaj z vami sestavlja Leonardov most,  vodi vaš odnos na višjo raven. Namesto da menedžerji in vodstveni delavci ves dan sedijo v svojih pisarnah, lahko team building dejavnosti pokažejo, da so tudi oni samo ljudi iz kože in kosti. Preseganje strogo profesionalnega odnosa ustvarja zaupanje in povečuje preglednost znotraj organizacije. Zaposleni se počutijo, da lahko zaupajo svojim menedžerjem, ker vedo,da so si resnično podobni.

Zaupanje je ključnega pomena za bolj učinkovito delo. Ko je zaupanje med sodelavci dobro, ljudje vedo, da lahko računajo na druge, in tako lažje opravijo svoje delo. Vedo, da jim  nekdo krije hrbet. Za dejavnosti team buildinga ni potrebno početi ekstremnih aktivnosti. Tudi nekaj tako preprostega, kot je raziskovanje Čedada ali naš Systeam, lahko gradi zaupanje med ljudmi.