Pogajanje je ključ do poslovnega uspeha. Uspešno pogajanje vključuje dobre medosebne in komunikacijske veščine, ki jih skupaj uporabimo za doseganje želenega rezultata. Pravzaprav je pogajanje ena glavnih lastnosti, ki jih delodajalci iščejo pri zaposlovanju osebja v današnjem času. Izboljšani odnosi z dobavitelji, trajnostna konkurenčna prednost in učinkovito obvladovanje konfliktov so vse prednosti uspešnih pogajanj.

Nekateri ljudje imajo prirojene sposobnosti, da se prepustijo plodnemu pogajalskemu postopku in so sposobni prinesti pozitiven rezultat, ne glede na to, kako zahtevno se zdi pogajanje. Vendar pa večina zaposlenih tega nima. Dobra novica je, da se pogajalskih spretnosti lahko naučimo. To je mogoče storiti z inovativnimi programi usposabljanja in razvoja, kot je naša igra POGAJANJE. Podjetja ponujajo različne usposabljanja za pogajanja, od e-učenja, do različnih iger za usposabljanje na podlagi scenarijev. Pri naši igri o POGAJANJIH, ljudje sami ustvarijo scenarije, s takšnimi rešitvami za usposabljanje so zaposleni lahko priča resničnim delovnim situacijam, na katere se zlahka povežejo. To se izkaže, da  jih pripravi na soočenje s podobnimi situacijami v resničnem življenju. Zato natančno vedo, kako reagirati v zahtevnih okoliščinah in se naučijo tudi taktike, ki jih je potrebno pri pogajanjih uporabiti za dosego svojih ciljev.

Pogajanje je ravnovesje med znanostjo priprave in razvoja strategije ter umetnostjo povezovanja s potrebami in željami druge strani. Trik je v tem, da veste, koliko morate “dati”, da izpolnite vse svoje potrebe (s trdnimi pogajalskimi navadami … nekaj ali večino vaših “želja” tudi.

Boljše navade bodo pri vseh pogajanjih vodile do boljših rezultatov, ne glede na to, ali gre za poslovni dogovor, osebni nakup ali celo odločitev “Kam gremo na večerjo?”, sprejeto v naglici in pod stresom, ko ste lačni z družino ali prijatelji!

Podjetje PICJD d. o. o. ima preizkušeno metodo za maksimiranje ciljev pri pogajanjih, hkrati pa skrbno pazi na izboljšanje odnosov. Trdno verjamemo v uporabo naše igre za pogajanja, saj dokazano izboljšuje njegovo delovanje v praksi.

Naš pristop do pogajanj temelji na temeljnem načelu – najboljši način, da v pogajanjih dobite, kar želite, je, da jim pomagate dobiti vsaj nekaj, kar nasprotna stran želi.

Igra Pogajanja so interaktivni učni scenarij. Na interaktivni tržnici se udeleženci pogajajo in trgujejo z blagom in informacijami, deloma pod stresnimi pogoji. Ta aktivnost pomaga senzibilizirati vašo ciljno skupino k lastnemu pogajalskemu vedenju, kot ga dojemajo sami in drugi.

Kako je mogoče pridobiti zaupanje v odnosu med posamezniki ali celo skupinami? Kako lahko upravljam svoj odnos z drugimi? Toda tudi, kaj se zgodi z občutki in odnosom osebe, s katero se pogovarjam, ko se pojavijo pomanjkanje transparentnosti in konflikti?

Pestra vaja Pogajanja je idealna igra za množico tem s področja maloprodaje, trgovanja in pogajanj.

Pogajanja generirajo neposredne povratne informacije o tem, kako moje obnašanje pri pogajanjih občuti druga oseba. Zaradi tega je tako dragocen.

Praktične izkušnje so pokazale, da bo vsaka skupina reševala ta učni projekt na drugačen način, saj avtentično odraža trenutno situacijo v skupini.

           

Pogajanja so iznajdljivo orodje za vsakogar, ki želi ponuditi prvovrstno usposabljanje za upravljanje odnosov in pogajanja pri prodaji. Pišite nam (info@picjd.si) ali nas pokličite (040 424 058),  v 4 urah bodo udeleženci navdušeni in opremljeni z novimi znanji o pogajanjih. Igro pogajanja, pa seveda lahko kombiniramo še s teoretičnim predavanji.

Poglejte si tudi naše ostale team building programe in zanimive poslovne simulacije, ki jih lahko izvedemo pri vas na podjetju ali pa kjerkoli drugje.