Danes bomo govorili o naših navadah. Vemo, da vse navade niso bile ustvarjene enako.

Raziskave kažejo, da glede na naše navade in obnašanje, 40% tega, kar počnemo vsak dan, ni pametna odločitev.

Nekatere so se začele, ko ste bili otrok. Nekatere se začnejo v adolescenci zaradi pritiska vrstnikov. Druge smo dobili v odrasli dobi. In nekatere, žalostno, so nam izročene brez našega dovoljenja, iz preteklih generacij.

Dobra novica pa je, da ko ste pripravljeni in naveličani gledati to, kar vas moti, lahko, ustvarite prostor za stvari, ki vas bodo naredile srečnejše, bolj zdrave in ​​bolj zadovoljne.

Avtor Charlesa Duhigga, je dal odličen nasvet v knjigi Moč navade.

Naredite en korak naenkrat.

Uporabil bom primer, s katerim se skoraj vsakdo ukvarja vsaj enkrat v življenju, in sicer s težo. Pomislite na besedo dieta. Kaj vam pride na misel? Za večino gre za hrano brez okusa, brez soli, brez sladkorja, brez vina, v glavnem pomanjkanje in razočaranje.

Pred očmi se vam vrti, vizija izgube teže in trplenja pri odrekanju vam ljube hrane.

Zdaj pa nazaj na Duhiggov predlog. Delajte počasi in enostavno.

Predlagam vam, pri vaši prehranski revoluciji (samo vzemite besedo dieta iz besedišča), začnete z eno vrsto hrane. Mogoče začnete s sladkimi sadnimi sokovi in ​​gaziranimi pijačami. Prenehajte jih piti. Najprej en mesec ali dva, samo to. Nato si odvzemite še eno hrano. Mogoče torte ali piškote. Na koncu rečite adijo kruhu. Do takrat se bo vaše telo in del možganov, ki še vedno norijo za »junk food-om«, pomiriil. Ko smo ravno pri prehranski revoluciji, imamo za vas odlično delavnico o Zdravi prehrani na delovnem mestu.

Dajmo še en primer. Recimo, kako spremeniti vaš vedenjski vzorec, da ste glavni klovn na sestankih osebja. Saj veste, ko je napetost v sobi, ste bili vi tisti, ki je povedal šalo, da bi zmanjšal stres.

Samo osredotočite se na to. Bodite pozorni na to, kako se klovn v vas prikaže na sestankih. Ugriznite se v ustnico, čečkajte po papirju, pritisnite smeška na pametnem telefonu. Naredite karkoli drugega, samo ne povejte šale.

Do konca meseca se boste spraševali, zakaj ste prej prevzeli vlogo klovna, ki vam je zapravil toliko energije.

Nadaljujte svoje potovanje. Opazujte, kako težko je biti tiho, ko stres pritisne vročo tipko. Opazujte se, kako se počutite med in po sestanku. Lahko to storite. Lahko spremenite svoje slabe navade in si rešite svojih grdih vzorcev. Kot vam predlagam, eno naenkrat.

V povprečju traja od enega do treh mesecev, da novo vedenje, zamenja starega, ki vam ni všeč.

In ne skrbite, da se vam to ne bo zgodilo. Samo nadaljujte. Bolj ko ohranjate stvari, ki jih želite spremeniti v mislih, lažje boste prišli do cilja.

Model sprememb za uspeh, je sestavljen iz štirih deliov:

  1. Vznemirjeni ste in se sprašujete, kako narediti pozitivne spremembe.
  2. Zavedate se da je težko in mislite, da je stara pot prav tako dobra.
  3. Nekdo vam pomaga, da vas usmeri proti cilju in vam daje podporo
  4. Še enkrat obupate, vendar ste pogumni in nadaljujete.

To je to. Ko dvomite vase, morate nadaljevati. Glejte cilj, ki ste si ga zadali. O tem se pogovarjate, obdajate se s pozitivnimi napisi, ki vas spominjajo na vaš cilj, globoko vdihnete in začutite vaš cilj v telesu.

Ne pozabite, da takojšnje spremembe ne obstajajo. Mislite v mesecih in ne minutah. Trenirali boste možgane, da bi se obnašali tako, kot želite. Spreminjanje navad in vzorcev je proces, ne dogodek. Z našimi izobraževanji, vam lahko pomagamo, da boste hitreje prišli do vaših željenih ciljev.