Tek na smučeh (biatlon)

Tek na smučeh je ena najbolj zdravih športno rekreativnih dejavnosti, kjer uporabljamo mišice celega telesa, kar ga uvršča med najpopolnejše oblike rekreacije. 

Biatlon je zimski šport, ki združuje dve športni disciplini v eni; in sicer smučarski tek ter streljanje z malokalibrsko puško. Na eni strani zahteva moč in hitrost, na drugi strani pa izjemno koncentracijo v težkih razmerah. Njegove zgodovinske korenine segajo daleč nazaj, ko je človek za lov uporabljal smuči in lok. Risbe, ki prikazujejo to, so našli na Norveškem in so stare okoli 5.000 let. Moderno zgodovino športa pa bi lahko pričeli v letu 1776, ko so se na meji med Norveško in Švedsko pomerili vojaški patrulji obeh držav.

Na začetku se je imenoval »Patrol Race«, kar kaže na njegov vojaški izvor. Prvič je bil predstavljen na olimpijskih igrah leta 1960 v Aquaw Valleyu, a so nastopili le moški, medtem, ko so se jim ženske pridružile šele leta 1992 v Albertvillu.

Zabavno aktivnost, bodisi le tek na smučeh bodisi biatlon, prilagodimo vaši skupini, demonstratorka teka na smučeh in bivša državna reprezentantka vas bo seznanila z tekaško opremo in vam predstavila tek na smučeh.

Tekli boste na dogovorjeni razdalji in se ustavili ob pripravljenem strelišču, kjer boste streljali dvakrat ali štirikrat. Strelska razdalja je 50 metrov in streljanje se izvaja petkrat v pet tarč. Streljanje je glavna aktivnost, kjer bodo udeleženci lahko izkusili, kakšno koncentracijo za streljanje v sredino tarče imajo po teku, ki jih bo pustil zadihane.

Ne skrbite, ne bo vam potrebno teči predaleč, a morali boste nositi biatlonsko opremo. Cilj tekmovanja je okusiti pravi biathlon, a prioriteta je zabava!

Nadzorovani s strani profesionalcev boste odkrili, kako ta disciplina spodbuja koncentracijo, natančnost, samokontrolo in kontrolo stresa, ki se izkaže s takojšnim rezultatom.

 

S tem programom bomo razvijali:
  • koncentracijo
  • natančnost
  • samokontrolo in kontrolo stresa
  • osebno zadovoljstvo, zabavo in humor.

Dovolite nam, da vam organiziramo dan.

Pošljite povpraševanje

Prelistajte celotni katalog.

Prenesite katalog

Ste pripravljeni na nepozaben dan?

Z veseljem smo del vašega dne.

Ali pa nas kar pokličite na

040 424 058

z veseljem se srečamo z vami.

Nekaj naših referenc:

NLB d.d.

Domel d.d.

Sigr d.o.o.

Halcom d.o.o.

Knauf Insulation d.o.o.

A1 d.d.

Telekom d.d.

Perutnina Ptuj d.o.o.

Novartis INC

Sberbank banka d.d.

Sparkasse d.d.