Stop motion animacije

Stop motion je tehnika animacije, pri kateri se združuje posamezne fotografije, da se tako ustvari animirani film. To je ena temeljnih tehnik animacije, pri kateri lahko uporabljamo tako lutke, lego kocke ali katere druge igrače, kot tudi risbe s kredo na tablo ali tehniko kolaža.

Pri naših delavnicah se poslužujemo sodobne komunikacijske tehnologije, ki je danes dostopna večini ljudi. S pomočjo aplikacije na pametnem telefonu se slike, ki jih udeleženci posnamejo same sestavljajo v kratek animiran film. Aplikacija omogoča pregled nad vsemi posnetimi fotografijami, ki jih lahko udeleženci popravljajo, brišejo ali dodajajo, v kolikor je to potrebno za dober izdelek. Pred praktičnim delom se udeleženci seznanijo s principi izdelovanja animacije in tehniko izdelave stop motion animacije, kot tudi praktičnimi nasveti za uporabo aplikacije. Nato samostojno izdelajo krajšo animacijo, od oblikovanja scenarija in risanja scenosleda do snemanja in montaže izdelka.

Stop motion animacija je primerna za udeležence vseh starosti, spodbuja kreativnost udeležencev, saj mnogi prek nje najdejo pravi medij za izražanje svojih zamisli in zgodb, hkrati pa jih seznanja z zmožnostmi uporabe sodobne tehnologije, ki nas dandanes povsod obkroža.

Udeleženci delajo v skupini, kar je za team building odlično, na koncu delavnice oz. dneva pa si lahko vsi skupaj ogledajo ustvarjene izdelke.

Z delavnico Stop motion animacije bodo udeleženci:
  • spoznali osnove stop motion animacije,
  • pokazali svojo kreativnost,
  • uporabili domišljijo,
  • delali v skupini, se med seboj motivirali in povezali,
  • medsebojno sodelovali.

Dovolite nam, da vam organiziramo dan.

Pošljite povpraševanje

Prelistajte celotni katalog.

Prenesi katalog

Ste pripravljeni na nepozaben dan?

Z veseljem smo del vašega dne.

Ali pa nas kar pokličite na

040 424 058

z veseljem se srečamo z vami.

Nekaj naših referenc:

NLB d.d.

Domel d.d.

Sigr d.o.o.

Halcom d.o.o.

Knauf Insulation d.o.o.

A1 d.d.

Telekom d.d.

Perutnina Ptuj d.o.o.

Novartis INC

Sberbank banka d.d.

Sparkasse d.d.

Stop motion je tehnika animacije, pri kateri se združuje posamezne fotografije, da se tako ustvari animirani film. To je ena temeljnih tehnik animacije, pri kateri lahko uporabljamo tako lutke, lego kocke ali katere druge igrače, kot tudi risbe s kredo na tablo ali tehniko kolaža.

Pri naših delavnicah se poslužujemo sodobne komunikacijske tehnologije, ki je danes dostopna večini ljudi. S pomočjo aplikacije na pametnem telefonu se slike, ki jih udeleženci posnamejo same sestavljajo v kratek animiran film. Aplikacija omogoča pregled nad vsemi posnetimi fotografijami, ki jih lahko udeleženci popravljajo, brišejo ali dodajajo, v kolikor je to potrebno za dober izdelek. Pred praktičnim delom se udeleženci seznanijo s principi izdelovanja animacije in tehniko izdelave stop motion animacije, kot tudi praktičnimi nasveti za uporabo aplikacije. Nato samostojno izdelajo krajšo animacijo, od oblikovanja scenarija in risanja scenosleda do snemanja in montaže izdelka. Dolžina delavnice se lahko prilagaja časovnim okvirom, ki ga imajo na voljo udeleženci, od ene šolske ure do celodnevnega dela. Temu primerna je tudi zahtevnost samega dela: pri krajših delavnicah udeležence predvsem seznanimo z osnovnimi principi animacije in dela z aplikacijo Stop motion studio; ko je na voljo več časa pa se posvetimo izdelavi animacije od prve ideje, prek scenarija in snemalne knjige do montaže in ostale postprodukcije.

Stop motion animacija je primerna za udeležence vseh starosti, spodbuja kreativnost udeležencev, saj mnogi prek nje najdejo pravi medij za izražanje svojih zamisli in zgodb, hkrati pa jih seznanja z zmožnostmi uporabe sodobne tehnologije, ki nas dandanes povsod obkroža. Udeleženci delajo v skupini, kar je za team building odlično, na koncu delavnice oz. dneva pa si lahko vsi skupaj ogledajo ustvarjene izdelke.