Raziskovanje istrskih vasi

Raziščite zgodovino čudovitih vasi slovenske Istre, ki vam lahko ponudijo vse in še več za nepozabno doživetje tradicije. Začnete lahko v Krkavčah, ki se ponašajo s strnjeno zidanimi kamniti hišami z nepravilnimi tlorisi na različnih nivojih tal, odrezanimi vogali, ozkimi in vijugastimi ulicami.

Po ozkih ulicah nas pot pelje mimo hiš iz starega istrskega kamna do osrednjega dela vasi s cerkvijo sv. nadangela Mihaela. Cerkev je v svetovnem merilu svojevrstna, saj stoji na živi skali. Zgrajena je bila leta 1633. Najstarejša znamenitost vasi je skrivnostni Krkavški kamen, ki je od nekdaj privlačil iskalce pozabljenih  zgodb.

Obiranje in stiskanje oljk je bilo od nekdaj pomembno opravilo prebivalcev Krkavč. Obiskali bomo oljarno, ki se ponaša z dolgotrajno tradicijo pridelave oljčnega olja. Prijazna lastnica nam bo najprej ponudila domače dobrote, spoznali boste potek pridobivanja ekstra deviškega oljčnega olja, zatem pa sledi še pokušina njihovega oljčnega olja.

Že samo v Krkavčah je toliko zanimivosti, da lahko tam ostanemo cel dan. V okolici so še vasice Padna, kjer se vsako leto odvija praznik olja in blitve, pa Nova vas, dolina Dragonje in druge zanimivosti

Obiščemo lahko pristno domačo kmetijo, kjer lahko poizkusimo različne istrske jedi in sladice iz sestavin, ki so večinoma pridelane doma. Ponudijo vam domače vino (refošk, malvazijo), žgane pijače, suhomesnate izdelke in seveda oljčno olje.

Dodatne aktivnosti

Vse to vam lahko skombiniramo z kakršno koli zabavno aktivnostjo, team buildingom ali pa z iskanjem zaklada po istrskih vaseh.

Dovolite nam, da vam organiziramo dan.

Pošljite povpraševanje

Ste pripravljeni na nepozaben dan?

Z veseljem smo del vašega dne.

Ali pa nas kar pokličite na

040 424 058

z veseljem se srečamo z vami.

Nekaj naših referenc:

NLB d.d.

Domel d.d.

Sigr d.o.o.

Halcom d.o.o.

Knauf Insulation d.o.o.

A1 d.d.

Telekom d.d.

Perutnina Ptuj d.o.o.

Novartis INC

Sberbank banka d.d.

Sparkasse d.d.