Preživetje v naravi

Preživeti v naravi uspe tistim z veliko mero vztrajnosti in volje. Ko se za preživetje v naravi trudi skupina ljudi, je za uspeh ključno kolektivno razmišljanjem ter skupni cilj. Preživetje v naravi predstavlja tako fizični, kot tudi psihični napor in je za večino ljudi velika preizkušnja. V ljudeh vzbudi najboljše in najslabše lastnosti, pa vendar se s pravim pristopom in primerno spodbudo med izkušnjo preživetja v naravi, lahko izgradi kolektivni duh in zaupanje med posamezniki skupine, kar jim omogoči, da se spopadejo z izzivi in dosežejo glavni skupni cilj, »preživetje«.

Team Building – preživetje v naravi – je namenjeno kolektivom, ki si želijo drugačnega preživljanja skupnega druženja, predvsem pa ustvarjanja trdnih vezi med zaposlenimi. Sama zahtevnost in trajanje aktivnosti je prilagojeno kolektivu (starost, fizična pripravljenost, število udeležencev, interes udeležencev, itd.).

Med izvedbo preživetja v naravi se kolektiv med seboj spozna ter se omogoči izgradnja strukture kolektiva, kjer vsak posameznik najde primerno mesto znotraj kolektiva. Izzivi s katerimi se sooči skupina omogočijo organizacijo dela in delitev nalog, kar še dodatno pripomore k izgradnji kohezivnosti znotraj skupine. Posamezniki v skupini se naučijo premagovati stres in napor, pri čemer jim je skupina v veliko oporo. Iznajdljivost, improvizacija ter sodelovanje posameznikov in skupine pa omogočita dosego ciljev in preživetje. Naučene izkušnje timskega dela in sodelovanja lahko kolektiv enostavno preslika na prihajajoče izzive v svojih delovnih okoljih.

Program izvajajo nekdanji pripadniki vojske z izkušnjami iz prakse.

Cilji:

  • Seznaniti udeležence z osnovami preživetja v naravi.
  • Prepoznavanje dejanskih osebnosti posameznika.
  • Sproščanje in druženje v kolektivnem doseganju skupnega cilja (izvajanje nalog).
  • Izgradnja in razvoj kolektiva, tima.
  • Spodbujanje improvizacije ter razdeljevanja nalog.
  • Poiskati fizične in psihične ovire posameznikov.
  • Dojemanje narave ter odvisnosti človeka od nje.

Dovolite nam, da vam organiziramo dan.

Pošljite povpraševanje

Prelistajte celotni katalog.

Prenesite katalog

Ste pripravljeni na nepozaben dan?

Z veseljem smo del vašega dne.

Ali pa nas kar pokličite na

040 424 058

z veseljem se srečamo z vami.

Nekaj naših referenc:

NLB d.d.

Domel d.d.

Sigr d.o.o.

Halcom d.o.o.

Knauf Insulation d.o.o.

A1 d.d.

Telekom d.d.

Perutnina Ptuj d.o.o.

Novartis INC

Sberbank banka d.d.

Sparkasse d.d.