Predjamski grad in vipavska vinska klet

Obiščite Predjamski grad, odlično vinsko klet, vmes pa se pozabavajte v Ajdovščini s Top Avanturo. Za konec pa vas odpeljemo v odlično domačo vipavsko oštarijo.

Predjamski grad je s svojo 123 metrov visoko lego v skalni steni in skrivnostnimi podzemnimi rovi res nekaj posebnega. Navduši nas prepletenost naravne jame in zidovja, ki je delo človeških rok. Tako dobro sta oba dela povezana, da je včasih težko videti, kje se eden konča in drugi začne.

Predjamski grad je bil v preteklosti prizorišče snemanja številnih dokumentarnih znanstvenih in tudi igranih filmov. Tako je pred nekaj leti v Predjamskem gradu ekipa Discovery Channel-a iskala morebitna nepojasnjena dogajanja in v svoje kamere ter mikrofone ujela marsikaj tistega, kar ni bilo mogoče povsem jasno določiti.  Leta 1986 pa je bil v Predjamskem gradu sneman film Božji oklep z Jackie Chanom v glavni vlogi. S svojo slikovito podobo bi brez težav predstavljal tudi prizorišče za snemanje zgodovinskih in domišljijskih filmov kot sta recimo Harry Potter ali Igra prestolov.  Leta 2011 ga je obiskal tudi slavni pisatelj in scenarist George R. R. Martin in kdo ve, kdaj se vrne v Predjamo z novim scenarijem.

Grad ponuja edinstven vpogled v gradbene tehnike in iznajdljivost srednjeveških ljudi, ki so iskali varno zatočišče tik ob vhodu v jamo. Med obleganjem v petnajstem stoletju je grad ponudil pribežališče njegovemu najslavnejšemu in tudi najzloglasnejšemu lastniku – Erazmu Predjamskemu. Privlačna in navdihujoča legenda o pogumnem roparskem vitezu Erazmu, ki je ostal nepremagan, dokler ga ni izdal eden njegovih služabnikov, še vedno živi v ljudskem izročilu. Hrabri vitez se je namreč v svojem varnem gradu brez večjih težav več kot leto dni upiral oblegovalcem.

Po ogledu Predjamskega gradu si bomo ogledali eno izmed vipavskih vinskih kleti, preizkusili njihove dobrote in nadaljevali s programom Top avantura v Ajdovščini.

Program bomo zaključili z odlično večerjo in predstavitvijo uspešno rešenih nalog.

S celotnim programom bomo v timu razvijali:

 

  • Pozitivno klimo in visoko motivacijo zaposlenih,
  • razvijanje osnov timskega dela ter
  • osebno zadovoljstvo, zabavo in humor.

Dovolite nam, da vam organiziramo dan.

Pošljite povpraševanje

Prelistajte celotni katalog.

Prenesite katalog

Ste pripravljeni na nepozaben dan?

Z veseljem smo del vašega dne.

Ali pa nas kar pokličite na

040 424 058

z veseljem se srečamo z vami.

Nekaj naših referenc:

NLB d.d.

Domel d.d.

Sigr d.o.o.

Halcom d.o.o.

Knauf Insulation d.o.o.

A1 d.d.

Telekom d.d.

Perutnina Ptuj d.o.o.

Novartis INC

Sberbank banka d.d.

Sparkasse d.d.