Obisk Bele krajine

Kjer se odpre svet, je Bela krajina, ki jo objema Kolpa in so pridni ljudje: Svoja srca nosijo v svojih dlaneh. Živeti ti, je darilo, priti sem veselje in radost, vračanje pa obveza. Tu je tako svetlo, belo, sončno… (T. Gašperič)

Na tem izletu se bomo odpeljali v še en čudovit, a premalo obiskan, predel Slovenije – v Belo krajino. Najprej bomo obiskali pokrajino, v kateri je vinska trta posajena po vsaki pedi zemlje na gričevnatih obronkih, čudovito naravo dopolnjujejo prijazni domačini, ki ohranjajo tradicionalno nošo, starodavne ljudske običaje in ljubezen do žlahtne kapljice. V vasi Veliki Nerajac nas bodo Nerajčanke prijazno pogostile z ajdovo potico in nam predstavile vas in življenje v njej ter info center parka – hišo staro preko 200 let s črno kuhinjo in izbo. Nato se bomo sprehodili do izvira reke Krupe, ki na kopno pride pod 30 metrov visoko skalo. Izvir Krupe je najbolj vodnat in morda tudi najlepši izvir v Beli krajini. Na kmetiji Ob izviru Krupe, nam bodo postregli z Belokrajinskimi domačimi dobrotami.

Sledi obisk osnovne šole Bistra Buča v Radovici pri Metliki, ki je nastala z željo obiskovalcem prikazati Belo krajino na drugačen in zabaven način. Učna ura bo trajala 45 minut. Tovarišica učiteljica nas bo v tem času popeljala v sredino 20. stoletja ter predstavila kulturno in naravno dediščino Bele krajine.

Dan bomo zaključili na turistični kmetiji Šuklje, kjer nam bodo ob vrhunskem vinu postregli s prav tako vrhunsko hrano. Za njih ima tradicija še posebej velik pomen, zato pripravljajo jedi po tradicionalnih receptih, pisanih pod peresom njihovih prednikov, vendar z dotikom sodobnega sveta. Gostom ponujajo le najboljše, kar pridelajo na kmetiji: domače mesnine, gobe iz bližnjega gozda, zelenjavo iz maminega vrta, domač kruh in belokranjsko pogačo.

V program lahko na vašo željo vključimo tudi naše Team building aktivnosti in/ali učne metode.

Na izletu bomo obiskali:
  • Veliki Nerajac,
  • izvir reke Krupe in kmetije ob njem,
  • zabavno osnovno šolo Bistra Buča,
  • turistično kmetijo Šuklje.

Dovolite nam, da vam organiziramo dan.

Pošljite povpraševanje

Prelistajte celotni katalog.

Prenesi katalog

Ste pripravljeni na nepozaben dan?

Z veseljem smo del vašega dne.

Ali pa nas kar pokličite na

040 424 058

z veseljem se srečamo z vami.

Nekaj naših referenc:

NLB d.d.

Domel d.d.

Sigr d.o.o.

Halcom d.o.o.

Knauf Insulation d.o.o.

A1 d.d.

Telekom d.d.

Perutnina Ptuj d.o.o.

Novartis INC

Sberbank banka d.d.

Sparkasse d.d.