Čedad

Najprej spijemo pravo italijansko kavico, nato se odpravite na raziskovanje Čedada. Skozi nekaj zanimivih in hudomušnih nalog bomo spoznali zgodbo, zgodovino in arhitekturo Čedada. 

Cividale del Friuli je majhno mestece že iz časov železne dobe, ki se nahaja v deželi Furlaniji – Julijski krajini v severi Italiji. V mestu živi dobrih 11.000 prebivalcev, od tega kar 30% Slovencev. Je tudi kulturno središče Beneških Slovencev. Že sam sprehod po ozkih ulicah starega mestnega jedra je nepozabno doživetje.

Mesto je od leta 2011 uvrščeno na seznam Unescove kulturne dediščine. Glavne znamenitosti, ki si jih velja tudi podrobneje ogledati, so Piazza del Duomo, katedrala Santa Maria Assunta, Museo Cristiano, mestna hiša s kipom Julija Cezarja in cerkvica Santa Maria. Prav poseben je ogromen kamnit Hudičev most s smaragdno reko Nadižo

Program bomo nadaljevali in zaključili v odlični restavraciji Orsone v bližini Čedada, kjer ima svoje domovanje priznani kuharski šef Amerike in Italije. Ameriški kulinarični mojster Joe Bastianich (mama je rojena v Pulju, oče pa v Labinu) je ena najpomembnejših osebnosti v moderni kulinariki. Ob Gordonu Ramsayju in Grahamu Elliotu je sodnik v kuharskem resničnostnem spektaklu MasterChef, skupaj z mamo Lidio, prav tako kuharsko zvezdnico, in Mariom Batalijem pa imajo kopico restavracij in vinotek po celotni ZDA in eno v Italiji.   

Dovolite nam, da vam organiziramo dan.

Pošljite povpraševanje

Prelistajte celotni katalog.

Prenesite katalog

Ste pripravljeni na nepozaben dan?

Z veseljem smo del vašega dne.

Ali pa nas kar pokličite na

040 424 058

z veseljem se srečamo z vami.

Nekaj naših referenc:

NLB d.d.

Domel d.d.

Sigr d.o.o.

Halcom d.o.o.

Knauf Insulation d.o.o.

A1 d.d.

Telekom d.d.

Perutnina Ptuj d.o.o.

Novartis INC

Sberbank banka d.d.

Sparkasse d.d.